Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Afstudeerproject - CW

Het afstudeerproject is het laatste deel van de bachelor. In het afstudeerproject wordt dieper ingegaan op een specifiek communicatiewetenschappelijk thema. Het schrijven van een thesis impliceert dat kennis, inzichten, vaardigheden en attitudes die in eerdere fases van de opleiding geoefend en verworven zijn, in onderlinge samenhang toegepast worden.

Ingangseisen

Kijk voor de ingangseisen van het Afstudeerproject in de studiegids.

Aanmelden

Als bij ieder ander vak, meld je je aan via de Vakplanner in de Studiegids. Je hebt de keuze uit de vier domeinen van Communicatiewetenschap:

  • Entertainment Communicatie
  • Corporate Communicatie
  • Politieke Communicatie en Journalistiek
  • Persuasieve Communicatie.

Meer informatie over het aanmeldproces vind je hier.

Let op: Afhankelijk van het aantal studenten dat voor een bepaald afstudeerproject kiest en de beschikbare docenten, kan het zijn dat de voertaal van de gemeenschappelijke bijeenkomsten van het Afstudeerproject Engels is. De individuele feedback is in het Nederlands en de literatuurreview en de scriptie kunnen in het Nederlands worden geschreven.

Heb je het afstudeerproject succesvol afgerond en was dit het laatste onderdeel van je bachelor, vraag dan je diploma aan.

Aanvragen ethische goedkeuring

Voor het onderzoek dat je uitvoert in het kader van onderwijs aan de afdeling Communicatiewetenschap (CW) van de Universiteit van Amsterdam dient ethische goedkeuring te worden aangevraagd. Dit geldt voor alle modulen in de CW bachelor en master en voor alle soorten onderzoek (interviews, focusgroepen, surveys, experimenten, inhoudsanalyses).

Goedkeuring kan worden aangevraagd door de volgende stappen te ondernemen

1. Invullen aanvraag formulier Ethische toestemming

2. Toevoegen het informatieblad en het informed consent formulier.

3. Indien van toepassing toevoegen: De methode van debriefing.

4. Indien van toepassing toevoegen: De tekst voor de werving van deelnemers.

Indien je vragen hebt over de procedure of over ethische toetsing in het algemeen bekijk dan de onderstaande documenten. 

Theses voorbeelden

 De thesis wordt geschreven door de gehele empirische cyclus te doorlopen. Om een idee te krijgen van voorgaande theses kun je samenvattingen lezen van theses die succesvol zijn afgerond.

Succesvol studeren

Heb je moeite met studeren of loop je tegen problemen aan tijdens het schrijven van je thesis bekijk dan onderstaande link over succesvol studeren. Hier vind je tips om je studievaardigheden te vergroten en kun je jezelf inschrijven voor een training scriptie starten.