Welke opleiding volg je?

Tentamenperiode (23 januari – 2 februari): langere openingstijden en extra studiezalen

Gepubliceerd op 17-01-2023
Tijdens tentamenperiode zijn er verschillende onderwijszalen beschikbaar om te studeren en wordt de Posthoornkerk ook gebruikt als studieplek. Drukte-indicators worden voor het eerst ingezet om een actueel overzicht te geven van de beschikbare studieplekken. Ook tijdens de tentamenperiode is er ruimte voor gezelligheid: op maandag 31 januari vindt het UB Diner plaats op de UB Singel.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Zie hoe druk het is

Vooraf weten welke locatie het minst druk is of nagaan of er voldoende plaats is in je favoriete studiezaal, is nu mogelijk. De Bibliotheek heeft drukte-indicators ingevoerd, waarmee de bezetting van alle zalen met studieplekken live wordt weergegeven. 

Zie voor de gewijzigde openingstijden en drukte-indicators in de  studieplekkenpaginaExterne link en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor de extra studiezalen. Voor het boeken van onderwijsruimtes om in te studeren zie MapiqExterne link, informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie. 

Toegangsbeleid aangescherpt 

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleidExterne link. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart.

Studeren in de stilte van een kerk 

Afbeelding: Monique Kooijmans
Afbeelding: Monique Kooijmans

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van zaterdag 28 tot en met maandag 30 januari terecht in de Posthoornkerk. Van 09.00 - 19.00 uur zijn 75 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi. 

Reserveren is nodig: Reserveer een studieplekExterne link  

Online Study Space tijdens tentamenperiode 

Bereik je optimale focus tijdens de hybride studiesessies van de Online Study Space. De samenstudeersessies, Study-SOS genoemd, vinden van 10:30 tot 22:00 plaats onder leiding van een studentenhost. Deze keer zijn de sessies zowel fysiek in de UB Singel als online.  

Om je voor te bereiden ontvang je een half uur voor elke studiesessie een wake-up mail. Aan het begin van elke studiesessie worden concrete en realistische doelen gezet waarop er telkens wordt geëvalueerd. De host zorgt voor een afleidingsvrije omgeving waarin je gericht aan je doelen werkt.   

 Geef je op voor Studie-SOS Externe link 

 Schuif aan bij het UB Diner 

Afbeelding: Alex G on Unsplash
Afbeelding: Alex G on Unsplash

In de tentamenperiode, op dinsdag 31 januari, is er weer een UB Diner. Een gezellig etentje van een uur.  Deze keer wordt het recept uitgekozen door een UvA-student uit de omvangrijke culinaire collectie van het Allard Pierson. De zoektocht naar het perfecte recept wordt vastgelegd en getoond tijdens het diner. De feestelijke maaltijd, bestaande uit kleine gerechten, die je deelt met je tafelgenoten, ‘shared dining’ geheten, wordt deze keer bereid door kok Evert Lepas. 

De kosten voor dit speciale diner bedragen 5 euro en dienen in de week voorafgaand aan het diner te worden voldaan aan de balie op de eerste verdieping. Nadat het bedrag is betaald, is annulering niet meer mogelijk. Deelnemers ontvangen tijdens dit evenement een goodie bag met recepten en verrassingen.

Meer informatie en aanmeldenExterne link

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens