Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Studentenraadsverkiezingen 2023 gestart

Gepubliceerd op 08-05-2023 12:00
Vanmorgen zijn de Studentenraadsverkiezingen 2023 gestart. Je kunt stemmen via stem.uva.nl of via de officiële stemoproep die je hebt ontvangen in je studentenmail. Met jouw stem bepaal je wie er in de studentenraden komen. Dit jaar doneert de UvA bovendien €1,- per stem aan KWF Kankerbestrijding. Jouw stem heeft dus impact!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Wat doen studentenraden?

Studentenraden denken en praten mee over belangrijke thema’s als onderwijskwaliteit, studentenwelzijn en mentale gezondheid, studentenhuisvesting, diversiteit en inclusie en duurzaamheid. Voor de hele UvA is er de Centrale Studentenraad (CSR). Daarnaast heeft elke faculteit een Facultaire Studentenraad (FSR). Je hebt stemrecht voor de CSR en de FSR van de faculteit(en) waar je studeert.

Op wie kun je stemmen?

In totaal doen er dit jaar vijftien partijen mee aan de verkiezingen, waarvan er zeven strijden voor de zetels in de CSR. Per faculteit verschilt het aantal partijen die meedoen. Hier vind je een overzicht van alle partijen die meedoen. Weet jij nog niet op welke partij je wilt stemmen? In de KieswijzerExterne link ontdek je aan de hand van 23 stellingen welke partij het beste bij je past. Vind jij bijvoorbeeld dat de UvA de banden met Shell moet verbreken, en heeft de UvA een verantwoordelijkheid voor het regelen van een studentenkamer voor alle studenten?

Verkiezingsdebat 10 mei

Op woensdagmiddag 10 mei gaan de lijsttrekkers van de zeven partijen die strijden voor een plek in de centrale studentenraad met elkaar in debat tijdens het Room for Discussion Verkiezingsdebat. Kom ook! 

Hoe kun je stemmen?

Je kunt stemmen via stem.uva.nlExterne link of via de officiële stemoproep die je vanmorgen hebt ontvangen in je mail. Stemmen kan van maandag 8 mei 9.00 uur tot en met vrijdag 12 mei 23:59 uur.

Impact van je stem

De studentenraden overleggen met het College van Bestuur en de decanen en hebben instemmings- en adviesrecht. Hierdoor kunnen zij het verschil maken in belangrijk dossiers. Door te stemmen bepaal jij welke partijen er plaatsnemen in de studentenraden en welke partijen jou dus vertegenwoordigen bij het UvA-bestuur. Nog niet overtuigd?

€1,- per stem naar het goede doel

Dit jaar doneert de UvA €1,- aan het goede doel per uitgebrachte stem. Op basis van een poll op Instagram is gekozen voor KWF Kankerbestrijding Door te stemmen draag je eenvoudig bij aan een sterke democratie binnen de universiteit aan KWF Kankerbestrijding. Jouw stem heeft dus impact. Maak gebruik van je stemrecht!

Breng je stem uitExterne link