Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Loot mee voor kaarten voor het NSO-concert op 27 februari

Gepubliceerd op 23-01-2023 14:19
Het NSO geeft een concert in het Concertgebouw op 27 februari 2023 met als thema ‘Inspireer’. Loot mee voor kaarten!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Thema: 'Inspireer'

Voor 2023 heeft het NSO gekozen voor het thema ‘Inspireer’. 

Inspiratie kent vele vormen. Zowel goede als slechte gebeurtenissen kunnen de mens inspireren om mooie dingen te bewerkstelligen, en het beste uit het leven te halen. Ons programma van dit jaar is hier een schoolvoorbeeld van.

Bruckner schreef het vierde deel van zijn 7e symfonie naar aanleiding van het overlijden van zijn tijdgenoot en idool Richard Wagner. Dit Adagio, het laatste deel van Symfonie nr.7, wordt tot de dag van vandaag geroemd om zijn melancholische klanken. Een zwaarmoedig deel met fragmenten van hoop. Ook Edward Elgar wist zich te laten inspireren, ondanks tragische gebeurtenissen. Elgar zette in 1919 de eerste noten van zijn befaamde cello concert op papier, vlak na het einde van de Eerste wereldoorlog. Uit deze tragische gebeurtenissen zijn werken ontstaan die worden gezien als een van de mooiere werken voor symfonisch orkest.

Ons project in 2023 wil een duidelijke boodschap uitdragen. Zelfs in zware tijden van een pandemie, energiecrisis en oorlog kunnen wij elkaar inspireren om het beste uit het leven te halen, en elkaar te verbinden door middel van muziek. Inspiratie krijg je van de omgeving waar je in zit, van de mensen met wie je om gaat. Wij hebben elkaar nodig, wij inspireren elkaar dag in dag uit. Laat je inspireren, en inspireer!

Programma

  • Christiaan Richter – Motion Blur Streaks
  • Edward Elgar – Celloconcert in E
  • Anton Bruckner – Zevende symfonie in E

Dirigent: Jurjen HempelExterne link
Solist (cello): Ella van PouckeExterne link
Opdrachtcomponist: Christiaan RichterExterne link

Kaarten

Meld je aan voor de verlotingExterne link van maximaal twee kaarten per medewerker/student. Aanmelden kan tot en met 18 februari. Op 21 februari wordt via e-mail bekendgemaakt of je bent in- of uitgeloot voor kaarten. (tip: controleer rond 21 februari ook de spamfilter van je mailbox).