Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Haal gratis en zonder afspraak jouw HPV-vaccinatie

Gepubliceerd op 04-05-2023
Op woensdag 10 mei kun je op Roeterseiland een gratis HPV-vaccinatie halen zonder afspraak. Met 1 vaccinatie ben je beschermd tegen 6 soorten kanker. Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2023? Dan is in 2023 de vaccinatie gratis.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Het HPV virus is een besmettelijk virus dat 6 soorten kanker kan veroorzaken. Deze vaccinatie is belangrijk voor iedereen. Zowel mannen als vrouwen kunnen besmet raken met HPV en hierdoor kanker krijgen.

Ben je geboren tussen 1 januari 1996 en 31 december 2023? Dan is in 2023 de vaccinatie gratis. Je kunt jouw eerste prik zonder afspraak halen op 10 mei in op de Roeterseiland Campus in Hal A, tussen 10:00 en 15:00.

Voor een goede bescherming heb je twee prikken nodig met minimaal vijf maanden ertussen. Je krijgt vijf maanden na je eerste vaccinatie automatisch een reminder om een afspraak te maken.

Geen blijvende bijwerkingen

In Nederland zijn al ruim een miljoen jongeren gevaccineerd tegen HPV. Er is continu onderzoek naar bijwerkingen. Je kan na de vaccinatie even moe zijn of een pijnlijke arm krijgen. En er is een kleine kans op koorts of misselijkheid. Blijvende bijwerkingen zijn niet bekend.

Belangrijk om te weten

  • Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs (ID-kaart of paspoort) mee te nemen!
  • Je krijgt de prik in de bovenarm. Draag kleding met korte of losse mouwen, zodat je deze makkelijk kan opstropen.
  • Vind je het spannend? Geef dit aan bij diegene die jou prikt, zodat die daar rekening mee kan houden.

Kijk voor meer informatie op de GGD-websiteExterne link