Welke opleiding volg je?
Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Verbeterde vakaanmelding via GLASS live voor alle faculteiten

Gepubliceerd op 05-12-2022 11:00
Het is zo ver! Alle faculteiten van de UvA zijn sinds 5 december over op verbeterde vakaanmelding via GLASS. Een groot voordeel is dat studenten binnen de UvA allemaal op dezelfde manier kunnen aanmelden èn op dezelfde tijden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en wanneer je je kan aanmelden!
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Studentenbeleving staat centraal

Afgelopen twee jaar heeft de UvA achter de schermen keihard gewerkt aan verbeterde vakaanmelding, waarbij de UvA de student continu in het vizier heeft gehouden. Studenten vanuit diverse opleidingen en studiejaren zijn nauw betrokken geweest bij het testen van het verbeterde vakaanmeldingsproces. De inzichten uit deze testen zijn gebruikt om de vakaanmelding verder te verbeteren. Dit initiatief is in lijn met de ambitie in de digitale agendaExterne link (de digitaliseringsstrategie van de UvA) om de informatievoorziening naar studenten te verbeteren.

Wanneer kan je je aanmelden?

Je kan je aanmelden in de periode van maandag 5 december 10.00 uur tot maandag 12 december 13.00 uur. Zo heb je alle tijd om je aan te melden voor de vakken die je in het tweede semester van collegejaar 2022/2023 wil volgen.

Voordelen

Je weet altijd waar je aan toe bent en wanneer je je kan aanmelden. Daarnaast hoef je dus niet meer (massaal) om 08:00 uur in te loggen en er is gegarandeerd plaats in het onderwijs voor de verplichte vakken per opleiding. Een algoritme zorgt ervoor dat je automatisch optimaal wordt ingedeeld voor een studeerbaar rooster. Uiteraard wordt er rekening gehouden met persoonlijke tijdsvoorkeuren.  

Om support te bieden is er een stappenplan ontwikkeld. Ook zijn verschillende aandachtspunten uitgelicht, zoals bijvoorbeeld hoe je kan ruilen van werkgroep. Ook hoef je geen werkgroepen te kiezen, het vakaanmeldsysteem matcht tijdsvoorkeuren zo goed mogelijk met de beschikbare werkgroepen. Ben je niet tevreden? Tot en met de laatste week voor de start van het blok kun je een ruilverzoek indienen.  

Bekijk het stappenplan en een aantal aandachtspunten in het onderwerp Vakaanmelding.