Informatie

Help je ons de site te verbeteren door een paar vragen te beantwoorden? Dit duurt maar 5 minuten. Start de enquêteExterne link.

Informatie voor
[ ingeschreven studenten ]
Welke opleiding volg je?

Tentamenperiode (12-22 december): langere openingstijden en extra studiezalen

Gepubliceerd op 06-12-2022
De feestdagen komen weer in zicht. Evenals de laatste tentamens van het jaar. Zoals gebruikelijk, biedt de Bibliotheek extra studieplekken en langere openingstijden. Tijdens deze periode zijn er verschillende onderwijszalen beschikbaar om te studeren en wordt ook de Posthoornkerk ingezet als studieplek.
Toon informatie voor jouw opleiding
Nu zie je algemene informatie op deze site. Kies je opleiding om ook informatie te zien die specifiek voor jouw opleiding geldt, zoals deadlines, regelingen en contactgegevens.
Welke opleiding volg je?

Uitgebreide openingstijden

Zie voor de gewijzigde openingstijden in de tentamenperiode de studieplekkenpaginaExterne link en houd de informatieschermen op de campus in de gaten voor extra studiezalen.

In het weekend van 17 en 18 december is Learning Space REC A1 geopend van 09.00 tot 18.00 uur en zijn er onderwijszalen in REC E (begane grond) beschikbaar als studiezaal.

Deze tentamenperiode kun je gebruikmaken van de 225 splinternieuwe studieplekken in LAB42 op Science Park.

Voor het boeken van onderwijsruimtes, zie MapiqExterne link. Informeer bij je studievereniging of aan de bibliotheekbalie.

Toegangsbeleid aangescherpt

Tijdens tentamenperiodes geldt een aangescherpt toegangsbeleid. Houd er rekening mee dat de Bibliotheek alleen toegankelijk is met een geldige UvA studenten- of medewerkerskaart. Externe leners kunnen uitsluitend boeken ophalen of retourneren; gebruikmaken van studieplekken is niet mogelijk.

Studeren in de stilte van een kerk

Afbeelding: Bibliotheek
Reserveren is nodig Afbeelding: Bibliotheek

Wie op zoek is naar een bijzondere studieplek kan van zondag 18 tot en met dinsdag 20 december terecht in de Posthoornkerk. Van 09.00 - 19.00 uur zijn er 75 studieplekken beschikbaar. Er is gratis koffie, thee en wifi.

Reserveren is nodig: Reserveer een studieplekExterne link.

Online Study Space tijdens tentamenperiode

Bereik je optimale focus tijdens de hybride studiesessies van de Online Study Space. De gezamenlijke studiesessies, genaamd Study SOS, vinden plaats van 11.00 tot 22.00 uur onder begeleiding van een student-host. Deze keer zijn de sessies zowel fysiek in de UB Singel als online.

Om je voor te bereiden ontvang je een half uur voor elke studiesessie een wake-up mail. Aan het begin van elke studiesessie worden concrete en realistische doelen gezet waarop er telkens wordt geëvalueerd. De host zorgt voor een afleidingsvrije omgeving waarin je gericht aan je doelen werkt. 

Meld je aan voor Studie SOS.Externe link

Contact

Bibliotheek UvA

Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!

Medewerkers van de Bibliotheek

Contactgegevens