EN uva.nl

Donderdag 24 januari organiseert de UvA een symposium om mee te denken en te praten over hoe het hebben van een functiebeperking/chronische ziekte zich verhoudt tot het volgen van academisch onderwijs.

Detail Summary
Datum 24 januari 2019
Tijd 10:00 - 16:00

Voor wie

Iedereen die betrokken is bij het onderwijs zoals studenten, docenten,  studieadviseurs, studentendecanen en andere studentenbegeleiders en leden van de examencommissies.

Doel

Om in aansluiting op de UvA-brede onderwijsvisie te komen tot een visie over studeren met een functiebeperking/chronische ziekte.
Waar wringt het als het gaat om studeren met een functiebeperking? Welke dilemma's bestaan er?

Presentaties

De UvA organiseert dit symposium waarin we iedereen die betrokken is bij het onderwijs zoals studenten, docenten,  studieadviseurs, studentendecanen en andere studentenbegeleiders en leden van de examencommissies, van harte uitnodigen om mee te denken en te praten over:

Hoe het hebben van een functiebeperking/chronische ziekte zich verhoudt tot het volgen van academisch onderwijs

Er komen presentaties over:

• Mensenrechten
  • Beeldvorming
  • De onderwijsvisie van de UvA

Daarna gaan we met elkaar in gesprek d.m.v. workshops over:

• Korte stand van zaken bij de UvA m.b.t. studeren met een functiebeperking
  • Het VN-verdrag handicap: algemene beginselen en toegang tot hoger onderwijs
  • De onderwijsvisie
  • Beeldvorming
  • Diagnoses, nou en?
  • Studenten aan het woord

Daarna gaan we met elkaar in gesprek d.m.v. workshops over:

• Wat zijn de kaders van wat een functiebeperking is / wat verstaan we onder
    cognitief vermogen?
  • Wie is waarvoor verantwoordelijk? Hoe ver gaat zorgplicht UvA?
  • Is elke studie bij voorbaat geschikt om met elke functiebeperking te volgen?

• Datum: donderdag 24 januari
  • Tijd: Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 16. 00 uur. Aansluitend is er een borrel.
Roeterseilandcampus - gebouw I (CREA)

Nieuwe Achtergracht 168-178
1018 WV Amsterdam