Rechten (Bachelor en Master)

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Amsterdam Excellence Track

Amsterdam Honours College of Law

Iedere honoursstudent neemt deel aan het Amsterdam Exellence Track. De track bestaat uit: masterclasses, retraite en de Amsterdam Law Trials.

Masterclasses

Voor alle honoursstudenten worden er gedurende het academisch jaar 4 รก 5 masterclasses georganiseerd met topsprekers uit maatschappij en wetenschap. Actieve deelname is verplicht en telt mee voor het behalen van het honourspredikaat.

Ter illustratie een greep uit de masterclasses van de afgelopen 2 jaren:

  • Prof. dr. Liesbeth Zegveld over de Rawagedeh-zaak (april 2016)
  • Dr. Haroon Sheikh over de relatie tussen traditie en modernisering van landen (oktober 2015)
  • Generaal mr. Jan Peter Spijk en majoor mr. Chris van der Meij over militairen op missie in Mali en de juridisch/operationele aspecten van recente uitzendingen (februari 2015)
  • Prof. James Hathaway over Understanding the Value of International Refugee Law (mei 2015).

Retraite

In het 2e studiejaar gaan honoursstudenten op retraite waarbij groepsbinding, zelfreflectie en loopbaanontwikkeling voorop staan.

Retraite tweedejaars Amsterdam Honours College of Law in Feistritz

2e jaars op retraite in Feistritz, Oostenrijk - mei 2016 (foto: Amsterdam Honours College of Law)

Amsterdam Law Trials

De Amsterdam Law Trials is een moot court competitie tussen derdejaars honoursstudenten van de UvA, VU, PPLE en AUC. In februari start de competitie met een kennismakingsbijeenkomst en de presentatie van de casus, in mei pleiten studenten tegen elkaar in een moot court en de beste vier teams nemen het in juni tegen elkaar op in de finales.

In 2016 heeft het team van Tessel Bossen, Eelkje Haalebos en Twan Heikens (UvA) de competitie gewonnen. Ruby Kooter (UvA) is verkozen tot beste rechter en Patrick van Rutten (VU) won de prijs voor beste spreker.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

15 augustus 2016