Rechten (Bachelor en Master)

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Curriculum bachelor

Nieuw bachelorcurriculum FdR

In studiejaar 2017-2018 ishet eerste jaar van een nieuw bachelorcurriculum voor Rechtsgeleerdheid en Fiscaal recht van start gegaan. Een jaar later volgen de nieuwe tweede- en derdejaarsvakken. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Het nieuwe eerste jaar wordt inleidend.
  • Sommige vakken verhuizen naar een ander bachelorjaar.
  • Sommige vakken veranderen van naam.
  • Er komen enkele nieuwe keuzevakken bij vanaf studiejaar 2018-2019 (Moot court, Arbeidsrecht of Informatierecht).
  • De minoren veranderen met ingang van studiejaar 2018-2019.

Zodra een nieuw bachelorvak van start is gegaan, wordt het oude equivalent van dat vak niet meer aangeboden. Ook voor studenten die op dit moment (studiejaar 2016-2017) al ingeschreven zijn als bachelorstudent bij de FdR en dit studiejaar nog niet afstuderen kan er dus wat veranderen. Meestal zijn de consequenties echter beperkt en goed op te vangen.

Op deze website vind je alle informatie over het nieuwe bachelorcurriculum en de overgangsregelingen. Door het invullen van de rekenhulp weet je precies hoe het voor jou uitpakt.

Lees ook

Rekenhulp

In de rekenhulp geef je aan welke vakken je al hebt gehaald. De tool laat dan zien welke vakken je in het nieuwe curriculum moet volgen en wanneer ze worden aangeboden. In de video zie je precies hoe het werkt.

Video wordt geladen..

Raadpleeg ook de veelgestelde vragen.

Overgangsregelingen

Studieschema nieuwe bachelorcurricula

In de studieschema's kun je zien hoe het curriculum is ingedeeld voor nieuwe bachelorstudenten (die met de opleiding beginnen in september 2017 of later).

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid

18 juni 2018