Rechten (Bachelor en Master)

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

EBS Law Summer

Uitwisselingsstudenten bij EBS Law School in Wiesbaden

Summer course in Wiesbaden

Indien je geen semester in het buitenland wilt studeren, kan een zomercursus van een aantal weken uitkomst bieden.

De EBS Law School in Wiesbaden organiseert van 6 tot 30 juni 2017 een (Engelstalige) cursus 'EBS Law Summer'.

Na een introductiecursus van een week over EU-recht (inclusief bezoek aan het ECJ in Luxemburg) heb je de keuze uit zes verschillende keuzevakken over onderwerpen binnen 'Business en Commercial Law' (ieder 2 ECTS) met bijbehorende uitstapjes naar bijvoorbeeld het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg en de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

Deelnemers die het programma afronden, krijgen een certificaat waarop de studielast en behaalde studiepunten vermeld staan. Vanwege de te behalen studiepunten kan deelname aan de zomercursus gelden als een mini-minor.

Aanmelden

Studenten Rechtsgeleerdheid betalen niet de normale cursuskosten van € 4000, maar alleen de administratiekosten. Het aantal UvA-studenten is wel beperkt tot zo'n vier studenten.

Vroege aanmelders (vóór 28 maart) betalen slechts 350 euro voor deelname aan de cursus, inclusief alle bezoeken en, indien gewenst, een cursus Duits. Accommodatie- en reiskosten zijn voor eigen rekening. Wie zich later aanmeldt, betaalt 450-550 euro.

Heb je interesse? Meld je dan bij het International Office.

Meer informatie op de website van de EBS Law School.

Overige korte programma's

Heb je belangstelling voor een andere Summer School, een Studentenconferentie of een taalcursus? Meer informatie vind je onder Kort verblijf.

Studiepunten zomerprogramma's

In een aantal gevallen kun je studiepunten krijgen voor deelname aan een zomerprogramma in het buitenland. Je moet hiervoor goedkeuring aanvragen bij de Examencommissie.

Je kunt een verzoek indienen wanneer:

  • Aan het zomerprogramma officieel ECTS-studiepunten of gelijkwaardige credits worden toegekend;
  • Het zomerprogramma wordt aangeboden door een partneruniversiteit van de UvA of de Faculteit der Rechtsgeleerdheid;
  • De programmaonderdelen aantoonbaar op minimaal academisch bachelorniveau zijn.

Wanneer je een verzoek bij de Examencommissie in wil dienen, stuur je een e-mail naar het  International Office (exchange-als@uva.nl), met de naam van de universiteit, de vakomschrijvingen van het zomerprogramma en de bijbehorende ECTS of cred

Gepubliceerd door  Amsterdam Law School

13 januari 2017