Psychobiologie (Bachelor)

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Nieuwe studenten Psychobiologie

Heb je je voor het studiejaar 2017-2018 voor het eerst ingeschreven voor de opleiding Psychobiologie dan vind je hier nuttige informatie over de opleiding.

Heb je vragen over je inschrijving bij de UvA?

Heb je nog vragen over je inschrijving bij de UvA, neem dan contact op met de Student Service Desk (Roetersstraat 11, tel.: 020 -525 8080).

Studiestarter

De Studiestarter is de wegwijzer voor alle aankomend studenten die gaan starten met een opleiding aan de bètafaculteit van de UvA. Hierin vind je nuttige informatie over de opbouw van onze onderwijsprogramma’s, de studiefaciliteiten, de begeleiding vanuit de faculteit en wat er naast je studie te doen is.

Eerste mailing aankomend studenten

Half juli wordt een mailing verstuurd aan alle aankomende studenten. Daarin wordt verwezen naar 2 documenten met informatie die je niet mag missen:

  1. Belangrijke opleidingsinformatie – Psychobiologie
  2. Informatie van de Studievereniging Congo

Zie de documenten hieronder.

Opleidingsintroductie Psychobiologie dinsdag 5 september

De opleidingsintroductie van Psychobiologie vindt plaats op dinsdag 5 september (de week na de Intreeweek) en deelname is verplicht.  Daarnaast zullen die week verscheidene activiteiten georganiseerd worden door de studieverenging Congo. 

Studiemateriaal

Boeken en syllabi die je voor de opleiding nodig hebt kun je via de studievereniging Congo bestellen. Zie onderstaande link voor meer informatie. In de studieshop bestel je je boeken en syllabi pakket.

Let op: zorg dat je je studieboeken en overig studiemateriaal op tijd bestelt, zodat je ze in bezit hebt voor aanvang van het studiejaar.

Laptop nodig: check de vereisten

Voor je studie heb je een laptop nodig die voorzien is van een netwerkkaart welke WiFi 802.11abgn (dual-band) en 802.1x WLAN authenticatie ondersteunt. Daarnaast is een 64 bit versie als besturingssysteem nodig (liefst enigszins nieuw; in ieder geval geen Windows XP meer). Ook is minstens 4 GB intern geheugen (RAM) nodig om goed gebruik te kunnen maken van alle software en m.b.t. de processor minimaal een Intel Core i3 of hoger (of vergelijkbaar; i5 en i7 zijn beter). Voor apple macbooks geldt dat Dual Boot mogelijk moet zijn. Voor een voordelige aanschaf van je laptop kan je kijken op de site van Campus Shop, zie hieronder voor de link. Let daarbij ook op het gewicht van de laptop. Een te zware laptop is niet prettig als je er een hele dag mee moet rondlopen.

Software

Via softwarepagina  https://datanose.nl/#byod vind je de nodige instructies en licentiegegevens voor ArcGIS, CLC Workbench, Coach, Mathematica, MATLAB, Office en R. Daarnaast zijn er ook instructies voor het gebruik van Windows op de Mac (en de nodige licentiegegevens voor VMWare/Windows), mocht dat nodig zijn.

Voor goedkope aanschaf van software kun je terecht bij Surfspot. Via deze dienst kan je o.a. voor 3 euro per jaar gebruik maken van het Office Pakket. 

Mocht je nog vragen hierover hebben; in de eerste week van het academisch jaar (ma 5 sept.-vr 9 sept.) is er een helpdesk in B1.19A (eerste bibliotheekzaaltje).

Bij alle vragen en hulp op afroep in colleges kun je mailen naar: laptops-fnwi@uva.nl   

Studie & functiebeperking

Als je een lichamelijke of functionele beperking hebt, aan een chronische ziekte lijdt of psychische problemen ervaart die mogelijk een belemmering voor je studievoortgang kunnen veroorzaken, dan adviseren wij je om dit vroegtijdig door te geven aan de studieadviseur van jouw opleiding: Marleen Enschedé. Contact opnemen met de studieadviseur kan via uva.nl/dssd, daarna kiezen voor ‘Persoonlijke omstandigheden’.

Er zijn mogelijkheden voor extra ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra tentamentijd bij dyslexie, hulp bij studieplanning of aanpassingen tijdens practica.

Studieprogramma

Het studieprogramma van Psychobiologie voor 2017-2018 vind je in onderstaande link. Wanneer je de vakbeschrijvingen wilt bekijken per vak; die zijn te vinden in onze digitale studiegids. Eerstejaars studenten hoeven zich niet aan te melden voor de vakken van het eerste semester, dit gebeurt automatisch.

Roosters

De roosters voor het komende studiejaar kun je vinden via DataNose. Als je je UvAnet-ID hebt kun je je persoonlijke rooster zien. De werk-en practicumindeling zal in de eerste week van september gebeuren, nav. wie er op de introductie geweest zijn.

Tips om te studeren

Om je te helpen bij het studeren krijg je een paar tips mee. In bijgaande link vind je 10 tips die je kan gebruiken voor een succescol eerste collegejaar.

Heb je nog overige vragen over de opleiding

Heb je nog overige vragen over de opleiding neem dan contact op met de Servicedesk van de FNWI (de faculteit waar Psychobiologie onder valt) via 020 - 525 7100 of  servicedesk-esc-science@uva.nl.

 

Gepubliceerd door  Education Service Centre

18 augustus 2017