Begeleid studeren
Begeleid studeren
Wat is begeleid studeren?
Tijdens de begeleide studiesessies studeer je in een groep met ondersteuning van studentenhosts en specialisten. De hosts zijn getraind door studentendecanen en studentenpsychologen. De specialisten zijn experts van het Schrijfcentrum, de Methodologiewinkel, scriptiecoaches of informatiespecialisten van de Bibliotheek.
Begeleid studeren helpt je met het plannen van je taken en het starten van je studiedag. Samen studeren geeft motivatie en voorkomt uitstelgedrag. De sessies dragen bij aan het verbeteren van je studieresultaten en het halen van deadlines.
Vier varianten:
- AD(H)D-vriendelijke studiesessies
Dinsdag t/m donderdag, 13.00 - 18.30 uur - Tentamensessies
Tijdens de tentamenperiodes bieden we een focusboost van tien dagen. Van 10.00 - 22.00 uur, ook in het weekend. - Scriptiesessies
Vanaf het 2e semester. Studeer elke maandag met mede-scriptieschrijvers. Krijg ondersteuning bij het zoeken en citeren van bronnen, academisch schrijven en hulp bij methoden en statistieken. - Zomer Studiesprint
Tijdens het zomerreces. Haal je achterstand in of maak je scriptie af.
Voor wie?
Begeleid studeren is geschikt voor studenten met neurodivergente uitdagingen zoals AD(H)D, autisme en dyslexie, maar ook als je te maken hebt met aandacht- en concentratieproblemen. Je hoeft geen diagnose te hebben om deel te nemen.
Waar kan ik begeleid studeren?
De begeleide studiesessies vinden zowel op locatie in de Bibliotheek als online plaats. In de UB Singel (ruimte C1.01) is een speciale Focus Room ingericht. Online check je in via MS Teams. Na aanmelding ontvang je meer informatie.
Kijk ook bij
Contact
Alle openingstijden vind je op de website van de Bibliotheek.
Heb je een algemene vraag over de voorzieningen, diensten, studieplekken of locaties van de Bibliotheek? Vraag het de Bibliotheek!