Interfacultaire lerarenopleidingen (Master LVHO en minor Educatie)

College en Graduate School of Child Development and Education

Een goed idee voor een nieuw vak? Doe mee aan The UvA Create a Course Challenge!

6 september 2018

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) daagt alle studenten van de UvA uit om voor 30 september 2018 een idee voor een interdisciplinair vak in te zenden en dit samen met de curriculumontwikkelaars van het IIS uit te werken. Wie weet ben jij volgend jaar student-assistent bij jouw eigen vak!

Hoe kan volgens jou het onderwijs het beste georganiseerd worden, welke onderwerpen en werkvormen zouden er aan bod moeten komen en welke rol moeten studenten en docenten hierbij spelen? Met de UvA Create a Course Challenge word je als student uitgedaagd om buiten gebaande paden te treden en na te denken over hoe onderwijs leuk, uitdagend en betekenisvol kan zijn. Het IIS wil met deze uitdaging studenten een actieve rol laten spelen bij het beïnvloeden van de manier waarop het onderwijs wordt uitgevoerd bij het instituut en daarmee binnen de UvA.

Hoe werkt het?

De challenge staat open voor alle UvA studenten, zowel bachelor als master, en bestaat uit vier rondes. In de eerste ronde schrijf je je idee op een bierfiltje en stuur je dit in. In de tweede ronde werk je dit idee uit en in de derde ronde mogen alle UvA studenten en medewerkers op hun favoriete vak stemmen. Als jouw vak in de top vijf belandt, ga je door naar de vierde ronde, waarin je jouw idee pitcht voor de vakjury. Uiteindelijk wordt er één winnaar gekozen waarmee het IIS daadwerkelijk het vak gaat ontwikkelen. Het winnende vak start uiteindelijk in september 2019.

Studenten zonder grenzen

Centraal binnen de Challenge staat dat grenzen overstegen worden. Niet enkel tussen studenten en docenten en tussen faculteiten en disciplines, maar ook tussen de academische wereld en de maatschappij.

Kijk op de website voor meer informatie en hoe je jouw idee in kan zenden.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam