Interfacultaire lerarenopleidingen (Master LVHO en minor Educatie)

College en Graduate School of Child Development and Education

Nieuwe voorwaarden Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters

Aanvragen kan t/m 31 oktober 2017.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de voorwaarden voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters aangepast.

Met de regeling Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters biedt het Ministerie van OCW een extra stimulans voor het halen van een onderwijsbevoegdheid voor vakken in het voortgezet onderwijs waarvoor er een tekort aan leraren is. De tekortvakken zijn Nederlands, Frans, Duits, Engels, klassieke talen, wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica.

Per 1 augustus 2017 is de regeling verruimd. Zo is de tegemoetkoming nu aan te vragen voor het volgen van een universitaire lerarenopleiding in voltijd én deeltijd. Naast bachelor- en masterstudenten kunnen ook young professionals die minder dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd of gepromoveerd de tegemoetkoming ontvangen. Ben je in februari of september 2017 gestart met de universitaire lerarenopleiding of educatieve master in een tekortvak en voldoe je aan de nieuwe voorwaarden? Dan kan je de tegemoetkoming aanvragen t/m 31 oktober 2017.

In de folder hieronder kun je lezen aan welke voorwaarden je moet voldoen.

De subsidieregeling is tijdelijk en loopt van 2015 tot 2018. De laatste aanvraagtermijn loopt van 1 augustus 2018 tot en met 31 oktober 2018 .De start van je masteropleiding bepaalt wanneer je de tegemoetkoming kunt aanvragen.

Vragen?

Meer informatie over de Tegemoetkoming Studiekosten Onderwijsmasters, waaronder een overzicht met veel gestelde vragen, lees je op de website Masters voor het VO.

Gepubliceerd door  POWL

31 augustus 2017