Interfacultaire lerarenopleidingen (Master LVHO en minor Educatie)

College en Graduate School of Child Development and Education

Tegemoetkoming studiekosten onderwijsmasters

Het Ministerie van Onderwijs stelt een vergoeding beschikbaar om extra eerstegraads leraren op te leiden voor vakken in het voortgezet onderwijs waar een tekort aan leraren is.

Studenten die in september 2016 zijn gestart met een opleiding tot eerstegraads leraar (master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs) kunnen van 1 augustus tot 31 oktober 2016 een Tegemoetkoming in de Studiekosten Onderwijsmasters (TSO) aanvragen.

De Tegemoetkoming is aan te vragen voor de schoolvakken waarin momenteel een tekort is aan leraren:

• Duits
  • Engels
  • Frans
  • Grieks, Latijn en Klassieke talen
  • Natuurkunde
  • Nederlands
  • Scheikunde
  • Wiskunde

Meer informatie vind je op de website Masters voor het VO.

Het aanvraagformulier kun je vinden op de site van DUO.

Studenten die niet ingeschreven staan bij de Interfacultaire Lerarenopleidingen

Sommige studenten doen de lerarenopleiding bij de Interfacultaire Lerarenopleidingen als onderdeel van een andere master. Dit zijn studenten die een major Teaching doen binnen hun master Natuurkunde, Wiskunde of Scheikunde.

Deze studenten hebben een door de studieadviseur ingevuld formulier nodig.

Volg je de lerarenopleiding via het major Teaching-traject en wil je een TSO aanvragen? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Gepubliceerd door  GSCDE

15 september 2016