Economie en Bedrijfskunde (Bachelors en Masters)

Scriptie

Het schrijven van je scriptie is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het aanmelden, schrijven en inleveren van je scriptie.

Extra scriptie begeleiding

Heb je bij het schrijven van je scriptie naast de begeleiding van je scriptiebegeleider behoefte aan extra ondersteuning, neem dan contact met de studieadviseurs of volg de workshop Scriptie starten.

Publicatie en vertrouwelijkheid van de scriptie

Alle scripties die geschreven worden aan UvA Economie en Bedrijfskunde worden gepubliceerd in UvA Scripties Online. Als jouw scriptie vertrouwelijke informatie bevat en je niet wilt dat informatie gepubliceerd wordt, bespreek dit dan met je supervisor. Hij/zij kan bij het inleveren van je cijfer bij de onderwijsbalie aangeven dat je scriptie vertrouwelijk behandeld moet worden.

Je kunt kiezen uit twee opties:

  • Opschorting van openbaarheid voor zes jaar (na deze periode wordt je scriptie alsnog gepubliceerd).
  • Indienen van een parallelversie, waarin de vertrouwelijke gegevens geanonimiseerd of weggevaagd zijn.

Bespreek met je begeleider welke van deze twee opties het beste bij jouw situatie past.

Scriptie prijzen

Er zijn verschillende scriptiecompetities waarvoor je je aan kan melden, als jij of je begeleider denkt dat je een uitzonderlijke thesis geschreven hebt.

De Bachelorscriptie

Meld je aan voor de scriptie

Meld je tijdens de vakaanmeldperiode aan voor het afstudeerseminar en bachelorthesis-vak. Het kan zijn dat je op het moment van de vakaanmelding nog niet aan de ingangseisvoldoet, maar in de loop van het studiejaar wel voldoet. Op het moment dat je nog niet aan de ingangseis voldoet kun je je aanmelden voor het vak en krijg je een voorwaardelijke aanmelding. Deze wordt omgezet in een onvoorwaardelijke aanmelding zodra je aan de ingangseis voldoet.

Nadat de uitslagen van de tentamens geregistreerd zijn, wordt er gecontroleerd of je aan de ingangseis voldoet. Als uit de behaalde studieresultaten blijkt dat dit niet het geval is, word je afgemeld voor het scriptievak en kun je niet starten met het schrijven van je scriptie.

De ingangseisen en deadlines vind je in de Studiegids onder de afstudeerseminar van jouw opleiding. Rond je je scriptie niet op tijd af? Dan wordt er een NA (niet aanwezig) geregistreerd. Je wordt dan automatisch aangemeld voor de volgende scriptiedeadline. Indien je wel verder wilt gaan met het schrijven van je scriptie, en je tweemaal een NA hebt gehaald, dien je je tijdens de eerstvolgende vakaanmeldperiode opnieuw aan te melden voor het scriptievak.

Scriptiebegeleiding en -beoordeling

Een scriptiebegeleider wordt toegewezen tijdens het afstudeerseminar. Heb je vóór de start van het seminar vragen over het starten met de scriptie, neem dan contact op met de coördinator van het scriptievak. In de Studiegids vind je wie dat is.

Je scriptie wordt op basis van vooraf vastgestelde criteria beoordeeld. Deze vind je in de scriptiehandleiding of in Canvas.

Stage en scriptie combineren

Wil je een bachelorscriptie combineren met een stage? Kijk dan voor meer informatie op de pagina over stages.

Inleveren van je scriptie

Lever je scriptie in volgens het stappenplan inleveren scriptie.

Registratie van je cijfer

Als toetsdatum van de scriptie geldt de inleverdeadline zoals vermeld in de Studiegids. Je moet tot en met deze datum ingeschreven blijven staan aan de Universiteit van Amsterdam, ook als je je scriptie eerder inlevert.

De masterscriptie

Meld je aan voor de scriptie

Meld je tijdens de vakaanmeldperiode aan voor de masterscriptie. Het kan zijn dat je op het moment van de vakaanmelding nog niet aan de ingangseis voldoet, maar in de loop van het studiejaar wel. Op het moment dat je nog niet aan de ingangseis voldoet, kun je je al wel aanmelden voor het vak en krijg je een voorwaardelijke aanmelding. Deze wordt omgezet in een onvoorwaardelijk aanmelding zodra je aan de ingangseis voldaan hebt.

Nadat de uitslagen van de tentamens geregistreerd zijn, wordt er gecontroleerd of je aan de ingangseis voldoet. Als uit de behaalde studieresultaten blijkt dat dit niet het geval is, word je afgemeld voor het vak en kun je niet starten met het schrijven van je scriptie.

De ingangseisen en deadlines vind je je in de Studiegids onder de afstudeerseminar van jouw opleiding. Rond je je scriptie niet op tijd af? Dan krijg je een NA (niet aanwezig) en gelden de inleverdeadlines van het eerstvolgende moment dat het scriptievak weer gegeven wordt. Je wordt automatisch ingeschreven voor de volgende scriptiedeadline.

Scriptiebegeleiding en -beoordeling

Op de Canvaspagina van de masterscriptie van je studierichting of opleiding vind je informatie over scriptiebegeleiding. Heb je vóór de start van het seminar vragen over het starten met de scriptie, neem dan contact op met de coördinator van het scriptievak. In de Studiegids  vind je wie dat is.

Je scriptie wordt op basis van vooraf vastgestelde criteria beoordeeld. Deze vind je in de scriptiehandleiding of in Canvas.

Stage en scriptie combineren

Wil je een masterscriptie combineren met een stage? Kijk dan voor meer informatie op de pagina over stages.

Inleveren van je scriptie

Lever je scriptie in volgens het  stappenplan inleveren scriptie.

Registratie van je cijfer

Als toetsdatum van de scriptie geldt de inleverdeadline zoals vermeld in de Studiegids. Je moet tot en met deze datum ingeschreven staan aan de Universiteit van Amsterdam, ook als je je scriptie eerder inlevert.

Gepubliceerd door  Economie en Bedrijfskunde

1 augustus 2018