UvA Studenten

Binnenstadscampus heet voortaan Universiteitskwartier

13 februari 2018

De UvA concentreert onderwijs en onderzoek in vier campussen. Na Amsterdam Science Park, Roeterseilandcampus en Amsterdam Medisch Centrum krijgt de komende jaren in de binnenstad het 'Universiteitskwartier' vorm.

Campus in verbinding met de stad

De naam van Universiteitskwartier drukt sterker de verbinding tussen universiteit en stad uit, laat zich gemakkelijker vertalen in de Engelse taal en sluit beter aan bij verwachtingen en wensen van ondernemers en omwonenden waarmee de UvA het gebied deelt. Tot voor kort werd het Universiteitskwartier nog met de werktitel 'Binnenstadscampus' aangeduid.

Toekomst Universiteitskwartier

Het Universiteitskwartier zal op termijn ruimte bieden voor de Universiteitsbibliotheek, de Faculteit der Geesteswetenschappen, College van Bestuur, bestuursstaf, gelieerde kennisinstellingen/-instituten en centrale ontvangstruimten. De komende jaren krijgt als eerste de Universiteitsbibliotheek vorm en wordt gebouw Oudemanhuispoort tijdelijk benut voor studentenhuisvesting. In 2025 moet de campus klaar zijn.

Gepubliceerd door  HuisvestingsOntwikkeling