Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Studenten Services

Waarvoor kun je terecht bij Studenten Services van de UvA?

Studenten Services stimuleert en ondersteunt studenten om het beste uit hun studie en studentenleven te halen. Bij Studenten Services kun je terecht voor uiteenlopende ondersteuning voorafgaand aan, tijdens en soms ook nog na je studie. De dienstverlening van Studenten Services is verdeeld over verschillende afdelingen.

Central Student Service Desk

Het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen over studeren aan de UvA. Hier kun je terecht met vragen over het kiezen van een studie, inschrijving, studiefinanciering, wonen, studeren in het buitenland en nog veel meer.

Central Student Service Desk

Studentendecanen

Studentendecanen kunnen helpen bij vragen over studievoortgang en -planning, voorzieningen, inschrijving, financiën en beroepsprocedures. Ook verzorgen de studentendecanen workshops en trainingen voor het verbeteren van je studievaardigheden.

Studentendecanen

Trainingen en workshops studentendecanen

Student Careers Centre

Het Student Careers Centre helpt bij loopbaanoriëntatie vóór, tijdens en na je studie over onder meer studiekeuze, promotie, loopbaan en sollicitatievaardigheden, onder andere door middel van workshops en trainingen. Maak werk van je talent en ontwikkel je sollicitatievaardigheden.

Student Careers Centre

Trainingen, workshops en voorlichtingen Student Careers Centre

Studeren in het buitenland

Bureau Internationale Studentenzaken is het centrale international office van de UvA dat zich bezighoudt met studeren in het buitenland. Bij ons vind je deskundig advies, workshops en voorlichtingen over deze programma’s en alle andere mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Studeren in het buitenland

Workshops en voorlichtingen rondom studeren in het buitenland

Studentenpsychologen

Met veel studie- en studentproblemen kun je bij onze studentenpsychologen terecht. Ook verzorgen zij workshops en trainingen. Maak het lichter in je hoofd en zorg voor balans.

Studentenpsychologen

Trainingen en workshops studentenpsychologen

Overige diensten

Behalve een groot aantal workshops en trainingen voor studenten (in verschillende studiefases) verzorgt Studenten Services  trainingen en workshops voor studentbegeleiders van de UvA, HvA en VU en voor scholieren (5 en 6 vwo).

De afdeling is ook betrokken bij jaarlijkse evenementen.

Verder biedt ze ondersteuning rondom de huisvesting van internationale studenten.

Overige diensten Studenten Services

Verdere informatie

Antwoorden op veelgestelde vragen (inschrijven, geldzaken, buitenland, ...)

Trainingen, workshops en voorlichtingen

Student Disability Platform; voor en door studenten met een functiebeperking