Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN uva.nl

Parkeren

De UvA beschikt op Roeterseilandcampus over een parkeergarage en op Science Parkcampus over een parkeerterrein. Op de overige locaties van de UvA kun je gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

 • Medische Indicatie

  Om in aanmerking te komen voor een minder validen-parkeerplek neem je (al dan niet in het bezit van een geldige gehandicapten parkeerkaart) contact op met Studenten Services studentservicedesk@uva.nl.

 • Parkeerplekken minder validen

  Roeterseilandcampus

  In de straten rondom het REC kunnen minder validen met een geldige minder validen parkeerkaart gratis parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Op het REC zelf zijn er ook enkele minder validen-parkeerplekken beschikbaar. Deze plekken zijn alleen beschikbaar voor studenten die deze toegewezen hebben gekregen.

  Om in aanmerking te komen voor een plek op het REC, is een geldige gehandicapten parkeerkaart (GPK) nodig.  Studenten met een medische indicatie die tijdelijk van aard is en die niet beschikken over een geldige gehandicapten parkeerkaart, kunnen tijdelijk de beschikking krijgen over een minder validen-parkeerplek indien deze beschikbaar is.

  Overige UvA-locaties 

  Op de overige locaties van de UvA zijn geen speciale parkeerplekken. Je kunt hier gebruikmaken van de openbare parkeerplekken en -garages.

 • Parkeerbeleid UvA

  Het uitgangspunt van het parkeerbeleid van de UvA is dat alle gebouwen goed bereikbaar zijn met de fiets of het openbaar vervoer. Bereikbaarheid per auto is daarop een beperkte aanvulling.

Contact Servicedesk Facility Services (FS)

T: 020 525 1403
E: servicedesk-fs@uva.nl

Formulieren voor facilitaire diensten

Een aanvraag doen of storing melden? De status van je melding(en) bekijken? Ga naar www.uva.nl/fs-meldingen (nieuw venster).