UvA Studenten

Carrière-evenementen

t.b.v. AZ Studenten - Carrière - Ontmoet talent - Carrière-evenementen

Een goede gelegenheid

Een carrière-evenement is een goede gelegenheid om uw organisatie te presenteren en om in contact te komen met studenten en recent afgestudeerden. Het merendeel van de carrière-evenementen richt zich op een specifiek vakgebied en wordt georganiseerd door studentorganisaties. Enkele carrière-evenementen gericht op alle UvA-studenten worden door de UvA zelf georganiseerd. 

Gebruikt voor Career Event 16 May 2014 (for international students) en Prepare for the Fair workshops in April and May 2014. ITEA = International Talent Event Amsterdam (Gemeente Amsterdam).

International Talent Event Amsterdam

Aan de UvA studeren meer dan 3.000 internationale studenten van over de hele wereld. Internationale studenten met hoge ambities, een internationale blik, interculturele ervaring en het voordeel van meertaligheid.

Het International Talent Event Amsterdam (ITEA) is een jaarlijks terugkerend carrière evenement waarbij u in contact kunt komen met internationale studenten en recent afgestudeerden. De UvA heeft haar krachten gebundeld met de Vrije Universiteit Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Inholland en amsterdaminbusiness met als doel om de brug te slaan tussen internationaal talent en internationaal georiënteerde bedrijven en organisaties.

ITEA vindt op 15 april 2016 voor de derde maal plaats en biedt u de gelegenheid om jong internationaal talent uit de Metropool Regio Amsterdam te ontmoeten. 

Wat kunt u verwachten van ITEA2016?

 • Ontmoet internationale studenten en recent afgestudeerden, zowel op Bachelor- als Masterniveau. 
 • Participerende studenten en recent afgestudeerden beheersen meerdere talen en hebben een internationale achtergrond.
 • De deelnemers hebben een academische achtergrond in een verscheidenheid aan disciplines, waaronder IT, business, finance, science, geesteswetenschappen, sociale wetenschappen en marketing.
 • Studenten en recent afgestudeerden zijn op zoek naar zowel stages als startersbanen. 
 • De mogelijkheid om studenten te ontmoeten, een workshop te verzorgen of een bedrijfspresentatie te geven.

Op de ITEA-website vindt u een impressie van eerdere edities.

 

Bent u geïnteresseerd in deelname aan ITEA2016? Neemt u dan contact op met Marie-Elise van den Hoek Ostende of Amarins Renema, loopbaanadviseurs bij het UvA Student Careers Centre. 

 • mw. drs. M.E. (Marie-Elise) van den Hoek Ostende

  Loopbaanadviseur

  M.E.vandenHoekOstende@uva.nl | T: 0205252660

  Ga naar detailpagina
voor aankondiging op www.uva.nl/carriere

UvA Carrièredag

De UvA Carrièredag is een jaarlijks terugkerend carrière evenement voor alle UvA-studenten. Dit evenement heeft als doel om studenten te helpen hun carrièremogelijkheden te ontdekken en hen voor te bereiden op hun toekomstige loopbaan.

Studenten krijgen de handvatten aangereikt om

 • zicht te krijgen op trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
 • kwaliteiten en competenties in kaart te brengen en hun volgende loopbaanstap te bepalen
 • carrièremogelijkheden te ontdekken
 • sollicitatievaardigheden te verbeteren

Door middel van presentaties, lezingen, workshops en één-op-één coaching willen we studenten informeren, inspireren en hen stimuleren hun loopbaanmogelijkheden te ontdekken. 

Bijdragen aan de UvA Carrièredag

De UvA Carrièredag is geen carrière evenement in de traditionele zin, waarbij werkgevers en werkzoekenden met elkaar in contact komen. Wij zoeken echter wel de samenwerking met externe professionals die hun innovatieve ideeën, inzichten en kennis willen delen - professionals die net als wij studenten willen helpen zicht te krijgen op de arbeidsmarkt én op hun loopbaanwensen en -mogelijkheden.

Wilt u uw kennis en expertise op het gebied van carrière en solliciteren met onze studenten delen? Wij komen graag met u in contact indien u

 • een lezing of presentatie wilt geven over arbeidsmarktontwikkelingen, zowel in het algemeen als over een specifiek vakgebied
 • een workshop wilt verzorgen op  het gebied van oriënteren of solliciteren
 • één-op-één coaching wilt verzorgen, bijvoorbeeld het geven van feedback op CV’s of LinkedIn profielen
 • op een andere manier wilt bijdragen aan de loopbaanontwikkeling van UvA-studenten

Neemt u voor meer informatie contact op met Marie-Elise van den Hoek Ostende of Vera Maliepaard van het UvA Student Careers Centre. 

 • mw. drs. M.E. (Marie-Elise) van den Hoek Ostende

  Loopbaanadviseur

  M.E.vandenHoekOstende@uva.nl | T: 0205252660

  Ga naar detailpagina

Overige carrière-evenementen

Het merendeel van de carrière-evenementen aan de UvA wordt georganiseerd door studieverenigingen en studentenorganisaties, vaak gericht op een specifiek vakgebied of gelieerd aan een bepaalde opleiding of faculteit. Bent u op zoek naar een specifieke studievereniging, neemt u dan contact op met het UvA Student Careers Centre.

Gepubliceerd door  Studenten Services

27 juli 2016