Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Stage - CA

Bachelor Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Waarom een stage?

Een stage kan een goede methode zijn om te ontdekken wat jij als antropoloog de arbeidsmarkt te bieden hebt. Tijdens een stage zal je op een andere manier gedwongen worden om over bepaalde problematiek na te denken en hierover te rapporteren.

Hoeveel punten voor een stage?

Je kan een stage doen voor 6 of 12 ECTS. Bij 6 ECTS duurt de stage minimaal 168 uur en bij 12 ECTS duurt de stage minimaal 336 uur (min. 28 uur per studiepunt).

Let op: mocht je meer tijd kwijt zijn aan de stage, dan geldt toch het maximum van 12 ECTS dat je toegewezen kunt krijgen.

Eisen?

  1. De stage moet een inhoudelijke component hebben. Je mag dus niet drie maanden achter een kopieermachine staan.
  2. Je werk moet antropologisch relevant zijn, dus aansluiten op thema's en vragen die je tijdens je studie bent tegengekomen, of had kunnen tegenkomen.
  3. Je dient ter afsluiting van je stage een onderzoekspaper te schrijven waarin je een kritische onderzoeksvraag beantwoordt en gebruik maakt van antropologische vakliteratuur. Het paper is dus niet slechts een rapportage over wat je al die maanden gedaan hebt, maar een antropologische analyse van een fenomeen dat jij tijdens je stage hebt onderzocht.
  4. De stage kan alleen gedaan worden tijdens je derde studiejaar.
  5. Je kunt alleen een stage doen als je een docent van de opleiding als begeleider hebt.

Hulp nodig? Maak een afspraak met de studieadviseurs: Gezina Oorthuys of Yvette Jansen. Heb je al een stage plek gevonden en/of zoek je een docent om je te begeleiden, maak dan een afspraak met de stage coördinator: Yatun Sastramidjaja (Y.Sastramidjaja@uva.nl)

Maak een afspraak

Waar vind je een stage?

Stages kun je vinden in UvA Job board en op de website van de Antropologen Beroepsverening.

Daarnaast vind je op de pagina over stageprocedures een lijst met potentiële stageaanbieders.

UvA Job board - stages en startersvacatures

Antropolen Beroepsvereniging - stages