UvA Studenten

Printen, scannen en kopiëren

In de studiecentra kun je printen, kopiëren en scannen op de multifunctionals die er staan. Je kunt je printopdrachten ophalen bij elke Follow Me-printer op de Universiteit van Amsterdam. De printopdrachten blijven maximaal 24 uur beschikbaar. 

  • De afdrukken zijn standaard op A4-formaat in zwart-wit;
  • De printers in de studiecentra staan standaard ingesteld op dubbelzijdig printen. Als je dat wilt, kun je een printopdracht enkelzijdig printen;
  • Een zwart-wit print kost €0,05 en een kleurenprint €0,15;
  • Scannen is gratis.

Wat moet je doen om te kunnen printen?

Volg de instructies om de printer op jouw laptop, tablet, smartphone of studiewerkplek in te stellen.

Printen met een pincode

Wil je printen maar heb je je collegekaart niet bij je? Log in op uva.canon.nl en vraag een pincode aan. Met deze pincode identificeer je jezelf bij de printer van je keuze en kun je printen. Natuurlijk is het wel nodig om eerst een printopdracht te geven en voldoende printtegoed op je account te hebben staan.

Betaling met collegekaart

Print- en kopieeropdrachten kunnen alleen betaald worden met een geactiveerde UvA-collegekaart waar betaaltegoed op staat. Je kunt je betaaltegoed opwaarderen bij de oplaadpunten (gratis) of online opwaarderen via het Canon Portal (€ 0,50 per keer).

Handleidingen en veelgestelde vragen

Om te printen heb je een internetverbinding nodig. Kijk voor meer mogelijkheden de veelgestelde vragen en handleidingen voor o.a. het printen in kleur op uva.canon.nl.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

31 oktober 2016