UvA Studenten

Printen, scannen en kopiëren

Alle computerwerkplekken in de studiecentra zijn aangesloten op een of meerdere printers. Het gaat om zogenaamde multifunctionals waarop naast printen ook andere functies ingesteld kunnen worden.

Printen en scannen

  • De afdrukken zijn op A4-formaat in zwart-wit;
  • Een bladzijde kost € 0,05;
  • In de Universiteitsbibliotheek (Singel 425) is ook een kleurenprinter aanwezig. De kosten voor een kleurenafdruk bedragen € 0,50;
  • In een aantal studiecentra zijn de multifunctionals ook geschikt gemaakt om te scannen. De scans moeten worden opgeslagen op een usb stick (zie ook bijlage). Scannen is kosteloos.

Kopiëren

Een aantal multifunctionals zijn alleen bedoeld voor het maken van kopieën. Als er binnen het Studiecentrum geen mogelijkheid is om te kopiëren is er op een andere plek in het gebouw een kopieerapparaat te vinden.

Storingen

Bij storingen kun je contact opnemen met de ICT Services via +31 (0)20 525 2200 of servicedesk-icts@uva.nl.

Draadloos printen

Draadloos printen is in principe mogelijk maar is wel afhankelijk van de configuratie van je laptop. Je laptop moet voorzien zijn van een snelle, recente netwerkkaart om verbinding te kunnen maken met het draadloze netwerk (ssid) met de naam uva of eduroam.

Voor het configuren van je laptop kun je gebruikmaken van een van de onderstaande handleidingen. Verdere ondersteuning bij draadloos printen kunnen we helaas niet aanbieden.

Mac

Als je met Mac werkt: Elke applicatie die kan printen kan ook opslaan als PDF. Kies hiervoor in het printdialoogvenster voor Opslaan als pdf in plaats van Printen. De pdf kun je gebruiken voor webprinting. Zie de handleiding hierboven. 

Dubbelzijdig printen / enkelzijdig printen

De printers in de studiecentra staan standaard ingesteld op dubbelzijdig printen. Als je een opdracht enkelzijdig wilt printen (achterkant papier blijft leeg) kan je dat op de volgende manier instellen:

- Klik op 'File' en kies voor 'Print'.
- Het venster 'Print' opent.
- Klik op 'Properties'.
- Kies het tabblad 'Lay out'.
- Verander in het vakje 'Print type' 2-sided in 1-sided.
- Bevestig de aanpassing door op 'OK' te klikken.

Betaling met collegekaart

Print- en kopieeropdrachten kunnen alleen betaald worden met je collegekaart.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

3 maart 2015