Artificial Intelligence (Master's)

Graduate School of Informatics - Faculty of Science

ECHO Mentorprogramma gaat weer van start!

Programma in het kader van diversiteit en inclusie

28 September 2017

Dit mentorprogramma - dat ECHO in samenwerking uitvoert met de Gemeente Amsterdam, Google, Hogan Lovells, KPMG, KPN, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Schiphol Group en Shell - wordt uitgevoerd in het kader van diversiteit en inclusie en richt zich op Nederlandse studenten met een niet-westerse achtergrond.

Ben jij op zoek naar een sparringspartner uit de publieke of private sector die jou begeleidt in jouw overgang naar de arbeidsmarkt? Doe mee met het ECHO Mentorprogramma!

Heb jij in jouw studieloopbaan veel obstakels moeten overwinnen, omdat je bijvoorbeeld de eerste bent uit jouw familie die is gaan studeren aan een universiteit of hogeschool? Heb je behoefte aan een sparringspartner uit het bedrijfsleven die jou wegwijs kan maken op de arbeidsmarkt en jou van feedback kan voorzien? Ben je op zoek naar coaching die rekening houdt met jouw culturele identiteit en belevingswereld? Geef je dan nu op voor het Mentorprogramma 2017-2018! Young Professionals van de Gemeente Amsterdam, Google, Hogan Lovells, KPMG, KPN, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Schiphol Group en Shell delen graag hun ervaring en netwerk met jou en coachen jou graag in je zoektocht naar een eerste baan.

Tijdens dit mentorprogramma word je gekoppeld aan een mentor, een (internationale) professional van één van de deelnemende bedrijven of organisaties. De mentoren zijn zelf nog niet zo lang geleden afgestudeerd, zijn werkzaam bij de deelnemende bedrijven en kunnen een internationale achtergrond hebben. Zij zijn allen gemotiveerd en enthousiast om hun medewerking te verlenen aan jou.

Doel mentorprogramma's

Het doel van deze mentorprogramma's is tweeledig: de mentoren hopen jou op een informele manier te helpen bij je oriëntatie op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant denken zij ook veel van jóu te kunnen leren. De bedrijven en organisaties zien diversiteit en inclusie als een grote meerwaarde en leren graag van de ervaringen en ideeën van jongeren die deelnemen aan het programma. We hopen dat zowel mentoren als mentees met dit initiatief wederzijdse kennis en inspiratie opdoen en jij een succesvolle overgang maakt naar de arbeidsmarkt.

Meedoen

ECHO is gevraagd om de coördinatie van dit programma op zich te nemen. Als je wilt deelnemen aan dit mentorprogramma en in de periode november 2017-juni 2018 beschikbaar bent, meld je dan aan via het aanmeldingsformulier. Voor informatie kun je contact opnemen met Pravini Baboeram, contactpersoon vanuit ECHO: pravini@echo-net.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus reageer snel. Studenten die binnen een half jaar afstuderen of net afgestudeerd zijn maar nog geen baan hebben, krijgen voorrang.

Published by  Education Service Centre